INVESTERINGEN

AGROFAIR

MOYEE COFFEE

AgroFair is importeur en distributeur van Fairtrade tropisch fruit. De producenten van AgroFair, boeren uit Afrika en Latijns Amerika, zijn mede-eigenaar van het bedrijf. Het Fairtrade systeem verzekert hen van een gegarandeerde, kostendekkende prijs voor hun tropisch fruit. Daarnaast betaalt AgroFair een extra premie, die de boeren investeren in sociale en milieu gerelateerde projecten. AgroFair behaalt zelf ook winst uit de verkoop van bananen, mango’s, ananassen en citrusvruchten in 14 landen in Europa en de USA.

Klik hier om de website te bezoeken van Agrofair.

De koffieproducerende landen verdienen weinig aan hun eigen product, meestal niet meer dan twee procent van wat je in de winkel voor een pak betaald. Het wrange is dat deze landen vaak derde wereldlanden zijn, veelal afhankelijk van ontwikkelingshulp, terwijl wij in het Westen de grootste koffiedrinkers zijn en er ook nog eens het meeste aan verdienen! Dit heeft deels te maken met een lage prijs voor de boon, maar meer met het ontbreken van waarde toevoegende activiteiten: 99,9% van alle bonen verlaat zonder enige vorm van verwerking Ethiopië… Zo ziet het er vandaag dus uit, tegenover 800 miljoen euro koffie opbrengst staat 3 miljard aan ontwikkelingshulp...

Klik hier om de website te bezoeken van Moyee Coffee.

HIP

DE 7 DEUGDEN

HIP is een joint venture tussen Hydro Investment Projects, Greenchoice en People Planet Profit. Doel van de joint venture is om waterkrachtcentrales in Europa te ontwikkelen, te renoveren en te exploiteren. Daarbij richt de samenwerking zich vooral op projecten in Duitsland, rankrijk en de Benelux. Op dit moment is HIP eigenaar van de volgende centrales:

* Stenay & Pouilly (FR)

Hydro Investment Projects:

Hydro Investment Projects is een in Amsterdam gevestigd bedrijf dat als motto heeft: ‘nothing greener than blue’. Ze bouwen, ontwikkelen en exploiteren eigen kleine en middelgrote waterkrachtcentrales (tot 20 MW) in Europa. International Hydro is een jong en snel groeiend bedrijf dat zich tot doel heeft gesteld om uit te groeien tot een gezichtbepalende speler op dit schone en duurzame segment van de Europese waterkrachtmarkt.

Klik hier om de website te bezoeken van HIP.

Het vervaardigen en verkopen van (bijzonder) bier, op basis van zo veel mogelijk biologische grondstoffen – het creëren van werkplekken waar mensen met afstand tot de arbeidsmarkt zich kunnen ontwikkelen om later zo mogelijk door te stromen naar een reguliere baan; Het bijdragen aan acceptatie en integratie van de doelgroepen in de Nederlandse samenleving.

Het project is erop gericht om een micro-brouwerij te starten, waar mensen met een (arbeids-)handicap of met afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag kunnen en waar –onder intensieve begeleiding – wordt gewerkt aan de ontwikkeling van hun kwaliteiten. Belangrijke succesfactor voor motivatie en individuele ontwikkeling is: de trots op het product dat we gezamenlijk maken.

In de dagelijkse bedrijfsvoering praten we met elkaar over de waarde van het werk voor je leven, over successen en “leermomenten” en over de manier waarop we daar mee om gaan. Werk en waarde hebben dus een centrale plek in de brouwerij.

Klik hier om de website te bezoeken van Brouwerij de 7 deugden